onsdag 6. juni 2012

Tutorial veskekort!


Brett et sjarmerende veskekort!!Det blir lenge mellom hver gang jeg blogger. Litt av diverse grunner, nå er grunnen at det har vært noe feil med nettleseren min og at den ikke lenger støttes av blogger, men nå har jeg fått det i orden, så da kommer ett innlegg. Denne gang en tutorial på veskekort. Skal prøve å forklare så godt jeg kan :)


Ovenfor ser du kartongen jeg brukte. På et veskekort liker jeg å bruke en grunnkartong, samt to forskjellige mønsterark. Her har jeg brukt lilla grunnkartong, og to mønsterark med lilla toner som passer sammen. Ett med blomster og ett med ruter.Grunnkartongen er den som skal bli selve vesken. De tutorialene jeg har sett på andre blogger har ofte inkludert lokket på vesken i grunnkartongen. Jeg har valgt å lage lokket som en egen del, på den måten får jeg brukt grunnkartongen til vesken mer og den blir også større!:)Preger grunnkartongen ved 10, 20 og 30 cm. Skjær vekk overflødig, som blir ca 1,5 cm. Rutene skal være 10 x 10 cm.Brett kartongen, den skal da se slik ut som ovenfor.Neste punkt er å ta for seg hver firkant i hjørnene på grunnkartongen. Her skal du prege fra hjørne til hjørne, som vist på bildet ovenfor.Brett så innover som vist ovenfor.Neste punkt er firkantene i midten til høyre og venstre på grunnkartongen. Preg fra hjørnene på ene siden av firkanten, og til midten av firkanten på motsatt side, som vist på bildet ovenfor. Brett også disse innover.Det skal da se ut som ovenfor etter du har brettet grunnkortet.Her er også ett bilde for å vise brettingen bedre.Brett spissene inni hverandre og klem esken sammen. Nå begynner vesken å ta form!!

Så er tiden kommet for å skjære ut alle panelene man trenger av mønsterarkene som skal limes inni og utenpå grunnkortet! Har tatt med et par bilder herfra:Hvor mye mønsterark man vil dekke med bestemmer man jo selv, men jeg velger som oftest å dekke både hele innsiden og utsiden av kortet med paneler. Da må du ha like mange paneler inni som utenpå kortet. Hver rute er 10 x 10 cm, jeg har derfor valgt å la panelene være ørlitt mindre sånn at brettingen ikke blir så vanskelig når kortet er ferdig! Da trenger du følgene:

4 stk mønsterark 9,8 x 9,8 cm.
1 stk kartong 9,8 x 9,8 cm. ( Til midten av kortet inni)
8 stk mønsterark 9,8 x 9,8 cm. ( Disse deles i to fra hjørne til hjørne)
4 stk mønsterark 9,8 x 9,8 cm. ( Disse skal du skjære på samme måte som du preget firkantene i midten på grunnkortet. Dvs skjær fra hjørnene på ene siden av firkanten og mot midten av motsatt side. Du skal da sitte igjen med tre deler.)


Delene på bildet over er det du da skal sitte med.Så til punktet som jeg nesten alltid gjør: Rufser kantene med edge scraper og påfører Distress Ink for å få den gamle og brente looken!


Så fordeler du panelene der du vil ha dem og limer dem på plass!Stilig!

Så over til å lage lokket på vesken!!


Lokket på vesken er 10 x 16 cm, og jeg bruker som regel samme kartong som grunnkartongen på vesken.


Preg ved 6 cm og 8 cm som vist ovenfor.Deretter har jeg brukt en fin kant puncher i hver ende.Håndtaket på lokket er 2 cm bredt. Hvor langt du vil ha håndtaket er opp til deg, jeg bruker en hel lengde på en kartong, som vel er 31,5 cm.


Lokket skal også dekkes med mønsterark!

Delene her er :
10 x 7 cm ( Brukt kant punch i ene kanten)
10 x 1,8 cm
10 x 5,5 cm ( Brukt kant punch i den ene kanten)Tosidig teip og taddaaaa, snart ferdig lokk!!Håndtaket limer jeg også på med dobbeltsidig teip på undersiden av lokket. Deretter limer jeg på lokket på selve vesken.Vesken sett fra siden.

For å vise hvordan veskekortet ble seende ut til slutt tar jeg med et bilde av det også, men kommer med et eget innlegg med flere bilder av dette flotte veskekortet etterhvert!!


Bare fantasien setter stopper for hvordan du vil pynte kortet!!

Håper du skjønte hvordan du kan lage et veskekort. Tar litt tid første gang man prøver, men når man lærer seg bretteteknikken og har gjort det noen ganger er det faktisk raskt gjort!!

Skal prøve å komme med flere innlegg fremover nå. Blant annet flere bilder av dette kortet og andre overraskelser!!:)

- Marit-


8 kommentarer:

 1. Tusen takk for at du delte tutorialen din :)

  SvarSlett
 2. Bare hyggelig! :) Dersom du bruker tutorialen min, legg gjerne igjen kommentar med link til ditt ferdige produkt når den tid kommer!:) Gøy å se andres resultater:)

  SvarSlett
 3. Her kan dere finne veskekorte jeg har laget :)

  http://snuppisblogg.blogspot.no/2012/06/veskekort.html

  SvarSlett
 4. Takk for tutorial 😊😊😊😊laget vesken nå, men har igjen og pynte den 😀

  SvarSlett
 5. Hei, kjempeflott veskekort, jeg skal prøve meg på det. Jeg lurte bare på hvordan du har festet lokket på den siden hvor det ikke er limt fast i vesken? Borrelås, magnet eller noe annet? For lokket vil vel gli opp om det ikke festes?? Mvh Ina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det!Brukte små borrelås biter mener jeg :)

   Slett
  2. Takk for det!Brukte små borrelås biter mener jeg :)

   Slett
 6. Supert, da prøver jeg med det. Takk for svar �� Mvh Ina

  SvarSlett

Hyggelig om du vil legge igjen noen ord :)