søndag 26. februar 2012

Tutorial på Trappekort, enda en ny vri på kort:)

Prøver meg hele tiden på nye kort!
Denne gangen var jeg ute etter et enkelt, men veldig spesielt kort.
 Gjør som jeg alltid gjør, googler opp ulike kort for inspirasjon. Fant et kort og en mal jeg likte veldig godt. Men det jeg gjorde var å speilvende kortet da jeg syntes det var finere!Dermed tegnet jeg også min egen mal som du ser lenger ned.

Kortet resulterte i dette GOD BEDRING KORTET til bestemoren min:Dette kortet blir en blanding av tutorial og visning av kortet jeg lagde.
La oss begynne på begynnelsen!

Her har jeg prøvd å tegne en mal i paint, ble litt lite bilde, men det får duge!

Det går jo ganske greit ut fra malen nedenfor størrelsen.

Her er kartongen og mønsterarkene jeg hadde som utgangspunkt:


Fargene rosa/lilla som er temaet. En rosa glinsende kartong som grunnkort, pyntet med blomstrete, prikkete og stripete mønsterark.Her ser du jeg har kuttet til riktig størrelse på kartongen og preget ved de merkede punktene som tegnet i malen.For å få til "trappene" i kortet skjærer du der de svarte tykke linjene på malen er. Deretter bretter du kortet, og dette er resultatet du får:Kortet begynner å ta form!:)Deretter kutter du til del to på 6" x 6" som skal limes til del 1 som vist ovenfor.


Lim sammen med tosidig teip!Grunnkort ferdig:)

Da har du kommet til punktet der du skal pynte og feste på mønsterark. Nedenfor har jeg laget en mal på hvor store de ulike bitene med mønsterark kan være. Du ser jo videre nedover hvordan jeg har kombinert mønsterarkene, hvordan du gjør dette er jo helt opp til deg!


Skjær ut de ulike bitene og lim!!Fremsiden av kortet.Innsiden av kortet.Innsiden av hele kortet.

Da var egentlig tutorialen ferdig, men jeg tar også med i resten av innlegget mitt bilder av det helt ferdige kortet mitt:


Fremsiden av kortet. Festet kortet sammen med et bånd.

En tag på fremsiden av kortet der det står God bedring til vår gode bestemor og oldemor!Kjøpte denne nydelige kartongen på Hobbiten på Lillehammer. Syntes den fortjente et nærbilde:) I kantene på all kartong og mønsterark har jeg brukt Distress Ink. Dette er en gjenganger i kortene mine, men det gjør en veldig kul og fin effekt!!


Her har jeg to bilder der du ser kanten på fremsiden godt. Har her brukt en Martha Stewart Edge puncher som jeg har lagt min elsk på. Med litt Distress Ink i kantene i tillegg ser det kjempekult ut!!Pyntet med litt diverse bånd og dekorblomster.Kortet inni før det er helt utbrettet.Kortet helt utbrettet!

Innsiden av kortet (baksiden av fremsiden).  Brukt samme kartong her som på fremsiden av kortet. Pyntet med dekorblomster i hjørne, samt en liten søt hjertebord i nedre og øvre kant.

Et lite sitat som jeg syntes passet veldig godt til bestemor nå!:)Andre siden av kortet. Her ser du hvordan jeg har brukt de forskjellige kartongene. Pyntet med litt blomster, perler og det jeg fant ut ble fint!Et bilde av oldemor med sitt første oldebarn!!Ganske stolt kan man vel si:)GOD BEDRING!!Baksiden av kortet. Ikke så fin bakside, men måtte jo ta med et bilde:)Til slutt måtte jeg ta med to bilder av kortet i stående posisjon!

Ganske stilig og enkelt trappekort!!Jeg vet at kortet ble satt skikkelig pris på, og det står fremdeles på nattbordet til bestemor så hun kunne se det hele tiden!:)

Sist vi alle i familien var samlet var på mammadagen, da hadde min niese med seg noe fint til oldemor,
 nemlig en hjerteplansje der det stod:

"Oldemor er en dame med sølv i sitt hår og gull i sitt hjerte"

Lar det bli siste ord i dette innlegget!:)

-Marit-

4 kommentarer:

 1. Wow du er flink, dette var lekkert,
  tenker din bestemor ble glad!
  Klem Linn

  SvarSlett
 2. Åh, tusen takk!!:) Hyggelig du er innom bloggen min, og ikke minst gir lyd fra deg når du er her:) Klem tilbake:)

  SvarSlett
 3. Utrolig flott, flink du er :) er helt ny scrapper, men synes det er kjempeflott å kunne bli inspirert av så mange flinke mennesker der ute :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Yvonne :) Så bra bloggen min kan være til inspirasjon!!Føler meg fremdeles som helt ny scrapper sel egentlig, men har vel holdt på med det i snart to eller tre år:) Er man bitt av basillen er det vanskelig å slutte!Og husk: kun fantasien setter en stopper:)

   Slett

Hyggelig om du vil legge igjen noen ord :)