søndag 27. februar 2011

Morsdagskort!!:)

 Jeg måtte jo lage morsdagskort til mamma, eller mammadagkort som jeg sier da:) Dette kortet er et kjempeenkelt kort som alle kan lage!!Og det tar ikke lang tid. Idèen fikk jeg fra Bikuben på strømmen. Da jeg var på butikken der på shopping hadde de noe alà dette på disken, så da måtte det jo prøves ut! Dette er noe jeg vil kalle et såkalt fyrstikkeskekort.

Jeg har brukt:
4 stk fyrstikkesker
2 stk papp à 13,5 x 13,5 cm
4 stk hvit kartong à 14 x 14 cm
2 stk rød kartong 12,7 x 12,7 cm
2 stk mønsterark à 7 x 2,3 cm
4 stk mønsterark à 4,8 x 2,3 cm
Interwine heart puncher
Trumpet Flower hjørnepunch
Magnolia stempel: Tilda with many hearts
4 stk sølv brads til håndtak

Aller først samlet jeg 4 stk fyrstikkesker sånn:


Så limte jeg på mønsterark på sidene av fyrstikkeskene med dobbeltsidig teip:
2 stk mønsterark à 7 x 2,3 cm
4 stk mønsterark à 4,8 x 2,3 cm


Fester også en sølvbrads på enden, som et håndtak for å få ut "skuffen".

Det blir da til slutt sånn:


Beholdt to av sidene på fyrstikkeskene uten mønsterark, sånn at man kan få tent fyrstikkene.

Så skjærte jeg ut 2 stk pappbiter på 13,5 x 13,5 cm:


På disse pappbitene har man på tosidig teip på begge sider i ytterkant. Skjær til 4 stk hvit kartong på 14 x 14 cm, disse festes utenpå begge pappbitene.


I forkant svertet jeg kantene på den hvite kartongen med Distress Ink. Jeg har også brukt Trumpet Flower hjørnepunch i hjørnene på den hvite kartongen, men dette ser du bedre senere. På kanten av pappbitene/mellom de hvite kartong bitene har jeg limt på hvit papirhyssing.

Så limer jeg fast fyrstikkeskene på den ene ferdige platen sånn:


Deretter limer jeg den andre ferdige platen på toppen av fyrstikkeskene:


Her ser du at jeg har svertet kantene med Distress Ink for å få en litt brent/gammel "look". Her ser du også hvordan det ser ut når jeg har brukt hjørnepuncheren som tidligere nevnt. Den røde kartongen på 12,7 x 12,7 cm smettes så inni hjørnene som puncheren har laget. Mulig størrelsen på den røde kartongen må tilpasses litt etter "rammen" som hjørnepuncheren lager. 

Så er det å pynte toppen av kortet etter fantasien. Jeg har brukt et stempel fra Magnolia, "Tilda with many hearts". Et veldig søtt stempel:) Dette har jeg tusjet med Promarker tusjer. For å vise litt hvordan det ble til har jeg også tatt med bilder underveis av tusjingen. Aller først stempler jeg stempelet på hvitt ark/kartong:Så begynner jeg å tusje med Promarker tusjer. Denne gangen lånte jeg tusjene til min søster da jeg ikke har fått investert i mine egne enda;)Resultatet ble slik:


Klippte så ut stempelet og svertet kantene rundt. Limer det på kortet med 3D limputer. Under Tilda har jeg klipt til både rød kartong og mønster ark ut fra egne maler. I den røde kartongen har jeg stanset ut to hjerter.


Sett fra siden:


Sånn, et ferdig fyrstikkeske kort klar til mamma!!Da er det bare å fyre i ovnen og tenne telys!:)Kanskje du fikk lyst til å lage et kort til din mamma neste morsdag?! Eller kanskje som en hyggelig hilsen til en venn? Dette er noe du kan gi bort til hvem som helst og når som helst! Sett i gang:)

- Marit-


2 kommentarer:

Hyggelig om du vil legge igjen noen ord :)