mandag 27. juni 2011

Tutorial skuffekort

Lag et skuffekort!

Et kjempefint kort med plass til gave!!

Ønsker du og gi vekk en liten, men spesiell gave til f.eks en konfirmant, et bursdagsbarn, et brudepar eller et dåpsbarn?! I denne typen skuffekort får du plass til både smykker, penger eller andre små gaver:)
Dette er det du trenger for å lage et skuffekort:


To stykker kraftig, stiv kartong i str. 12 x 12 cm. ( Til høyre på bildet)
Disse kler du så med 4 stk kartong i ønsket farge i str. 12,5 x 12,5 cm.Her ser du hvorfor den fargede kartongen skal være større, for å lime på en papirtråd som skal skjule den skjærte kanten av den stive kartongen inni.Det blir da til slutt slik. Ha tosidig teip på begge sider og lim på kartongen utenpå "pappen".

Skuffen:
Skjær ut et stykke kartong i ønsket farge i 15 x 15 cm. (Nederst på bildet ovenfor) Preg alle sidene 2 cm inn på arket, og klipp i hvert hjørne som vist på bildet (stiplet linje). Jeg bruker CriCut skjærebrett med preger på for å brette kartongen lettere. Sett på dobbeltsidig teip i hjørnene og sett sammen.

Rundt skuffen/skuffehylsen:
Skjær ut et stykke kartong i ønsket farge i str. 11 x 29 cm (øverst på bildet ovenfor). Preg ved 2,2 cm, 13,4 cm, 15,6 cm og 26,8 cm. ( se liten skrift på bildet). Ha dobbeltsidig teip i den ene enden og sett sammen.Skuffehylsen etter den er limt sammen.Sett skuffen i skuffehylsen, og lim på de kraftige kartongene oppå og under.

Pynt front og bakside av skuffen med paneler av mønsterark i str. 10,7 x 1,8 cm. Dekk også langsidene av skuffehylsen med paneler i samme mønsterark i str. 10,5 x 1,8 cm.
Oversiden er nå klar til å pyntes og her er det bare å la fantasien ta over!

Sett også på håndtak i fronten av skuffen. Jeg har brukt perler og tredd på en tynn ståltråd og festet på innsiden av skuffen.Jeg har på dette kortet satt på mønsterark paneler som måler ca. 11,5 x 11,5 cm. Og oppå dette laget et kort som måler utbrettet ca. 10 x 20 cm.
Stempelmotivet med jenta og trestubben har jeg lånt av min søster. Stempelet av jenta er et Magnolia stempel, og tusjet med promarker tusjer.Ellers har jeg pyntet med blomster, blader, bånd og noen fine utstansere.

Det var en tutorial på en type skuffekort. Man kan jo også pynte toppen på skuffen med andre ting og lage kort og ha i skuffen.

Sett i gang!! :)

Kommer snart et innlegg med mer bilder av dette kortet.

- Marit-


2 kommentarer:

  1. Heisann. Surfa på nett og kom over denne bloggen her. Og falt for dette kortet du har laga, så eg måtte kopiere slike kort sjølv, men da med julemotiv. Ferdig resultat ligg ute på bloggen min.

    SvarSlett
  2. Så morsomt at du ville prøve å lage dine egne kort ut fra tutorialen min!!:) Og koselig at du legger igjen en kommentar her etter deg!!Må inn på bloggen din og kikke:)

    SvarSlett

Hyggelig om du vil legge igjen noen ord :)