mandag 31. januar 2011

Bursdagskort til Elisabeth!:)

Idag legger jeg ut bilder av bursdagskortet jeg lagde til Elisabeth som hadde bursdag 23.01.11. Denne gangen har jeg også tatt litt bilder underveis mens jeg lagde kortet. Dette for å prøve å vise hvordan kortene mine blir til, og hva slags utstyr jeg bruker. Starter innlegget med fremsiden av det ferdige kortet:)Det er forskjellig pynt, kartong og papir jeg bruker på et kort. Her er deler av pynten jeg har brukt på dette kortet samlet:


Røde blomster, grønne løv blad, gule blomster brads og grønne brads.

Her er kartongen og mønsterpapiret jeg har brukt i kortet:


Aller først måtte jeg skjære ut grunnkortet. Bruker da Cricut skjærebrettet. Tar utgangspunktet i en kartong som er ca. 30 x 30 cm. Deler denne i to, så jeg får 30 x 15 cm. Deretter preger jeg kortet ved ca. 7,6 cm fra hver side, sånn at jeg får "dører" på kortet:Så er det å finne ut hvordan man vil pynte kortet. Det lønner seg alltid å "ordne" alle deler man skal ha i kortet på forhånd før man begynner å lime og sette sammen kortet.

Dette har jeg da gjort som vist på bildet over. Her har jeg noen av delene som jeg bruker i kortet. De delene jeg skal ha klipper/skjærer jeg på forhånd i riktig størrelse, deretter brukt edgescraper i kantene, for så å sverte kantene med brun Distress Ink. Teksten er skrevet på word, og skrevet direkte ut på kartongen. Når alle delene man vil ha i kortet er ferdig "stylet" kan man begynne å prøve å sette sammen kortet. Når jeg har bestemt hvor de ulike delene skal være har jeg dobbeltsidig teip på baksiden av delene og fester dem på grunnkortet. På noen av delene har jeg brukt 3D limputer for å få en tredimensjonal effekt. Kortet ble til slutt da seende slik ut:Det er kun fantasien som setter en stopper for hvordan man vil ha delene på kortet.Lagd to hull på hver dør, sånn at jeg kan knyte sammen dørene med et fint bånd.


Inni kortet ble det slik.På baksiden av kortet bilder for å sette et personlig preg på det hele!:)

Også brukt stempelet "Håndlaget av".

Like før jeg skulle gi bort kortet kom jeg på at jeg ikke hadde noen konvolutt, så da lagde jeg likesågjerne en selv:) Ikke kommet igang med tutorial siden min enda, men etterhvert kommer det tutorial på konvolutten der. Resultatet ble slik:På slutten av innlegget vil jeg ta med en eske jeg også lagde for anledningen:) Som en del av gaven fikk jubilanten også en eos lip balsam, som for øvrig er veldig god! Jeg hadde jo heller ikke gavepapir til denne, så lagde da i all hui og hast en liten søt eske:) Den ble sånn:

Det var dagens andre innlegg! En bra start på uken!!:)

Ønsker alle en super uke!

- Marit-


3 kommentarer:

  1. Takker,for de kjempefine bursdag/julekortene/eskene jeg har fått av deg:-) Aldri fått finere gratulasjonskort/esker jeg ihvertfall:-* Klem¤

    SvarSlett
  2. Tusen takk!Så koselig å høre:)

    SvarSlett

Hyggelig om du vil legge igjen noen ord :)